kunstnere fra bjørka:
Andre kunstnere:
kuratorer:
Lokasjon:
Skira •Kart

I oktober 2023 gir det italienske kunstbokforlaget Skira ut boken The Stranger av Bjørkamedlem Preben Holst.

Norge er boken er tilgjengelig blant anneti Preus Museums bokhandel på Fotobokfestivalen Oslo negativ der flere Bjørkamedlemmer har bøker. Preben Holst er også med på Bjørkas gruppeutstilling DEMO under Oslo Negativ.

Utgivelsen består av fotografier av tenåringer og unge menn gjort det i offentlig rom over 14 år. Boken handler om å bli sett, om møte mellom fotograf og subjekt, om maskulinitet og er et bilde på tiden den er gjort.

Holst er interessert i hvordan kamera fungerer som mellommann og tilrettelegger for møter som ikke ville skjedd under andre omstendigheter.

De han fotograferer er ikke modeller, men de agerer som modeller og inntar ulike poseringer. Noen er ambivalente til å bli fotografert, men stiller likevel opp. Andre lar seg fotografere uten å stille noen spørsmål. De viser det bildet de ønsker å projisere, og noen ganger det bildet Holst projiserer på dem.

Prosjektet omfatter også by og parklandskap som fysisk plasserer den fotograferte, og som kan leses som ett indre landskap. Enkelte fotografier blir en stand in for ett portrett som aldri ble tatt, enten fordi personen ikke ville stille opp eller hvor Holst sin frykt for å bli avvist ble for stor.

Dette er Holst sin andre bok. Things that never happened ble utgitt i 2017 (Teknisk Industri.)

X
Bjørka Verksted for Fotografi
Schweigaardsgate 34D, 0191 Oslo
KONTAKT OSS:
Takk for henvendelsen, du hører fra oss snarlig.
Oops! Noe gikk galt med skjemaet.