kunstnere fra bjørka:
Andre kunstnere:
Christian Tunge, Gina Grieg Riisnæs, Naina Helén Jåma, Matilde Solsvik, Espen Eichhöfer, Helene Mariussens, Krister Sørbø, Lena Lislevand
kuratorer:
Lokasjon:
•Kart

Gratulerer til Bjørkamedlem Jói Kjartans og de andre fotografene som er valgt ut til den syvende runden av Norwegian Journal of Photography!

Jói Kjartans er fra Island, er utdannet grafisk designer og har tatt fotografiutdanning på Bilder Nordic. Hans prosjekt vil handle om en overtro som fortsatt lever på Island, men som er i ferd med å forsvinne med de yngre generasjonene.
– Huldufólk, eller de usynlige folkene, er en myte og overtro som har lange røtter på Island. De bor i stein og fjell, de kan hjelpe menneskene på Island, men de kan også være slemme. Denne troen har eksistert i lange tider, men den går sakte, men sikkert i glemmeboken. Mitt prosjekt er inspirert av denne overtroen, forteller Jói.
Han vil fotografere ting som minner han om historiene om huldurfólk, og veve dette sammen med historien om sin egen familie.
– Min bestefar jobbet på skip og var synsk. Så det knytter seg mye mystikk til han også. Derfor ønsker jeg å utforske denne delen også fotografisk, i et forsøk på å bevare historien om overtro, sier han.

X
Bjørka Verksted for Fotografi
Schweigaardsgate 34D, 0191 Oslo
KONTAKT OSS:
Takk for henvendelsen, du hører fra oss snarlig.
Oops! Noe gikk galt med skjemaet.