kunstnere fra bjørka:
Andre kunstnere:
kuratorer:
Maiken Stene og Hans Edward Hammonds

Velkommen til åpning av Adrian Bugges  utstilling på Velferden Sokndals Scene for Samtidskunst i Hauge i Dalane!

Som en del av Velferdens nye program AVGANG / DEPONI, åpner vi Adrian Bugges unike fotoutstilling om menneskeskapte inngrep i norsk natur, med spesielt fokus på transformerte landskap i Sokndal kommune. Det blir også mulighet til å kjøpe Adrians helt nye fotobok ‘INNGREP’, som har mange bilder fra Sokndal.

INNGREP / SOKNDAL gir oss en spennende inngang til å reflektere dypere om hvordan vi forandrer det norske landskapet i jakten på verdifulle ressurser. Utstillingen peker mot interessekonfliktene rundt vern av natur, det grønne skiftet, sikring av arbeidsplasser og nasjonens økonomiske framtid. I utstillingen vil du se fotografier av kunstige fjell av jord og sand, hull der det en gang var fjell og monumental infrastruktur fra blant annet kraftutbygging.

Bildene er vakre, velkomponerte, fargerike og stemningsfulle. Noen av dem er på vippen mot det nasjonalromantiske, med lag av fjell som forsvinner inn i tåkeheimen. Andre er krystallklare med detaljer som ikke legger skjul på noen ting som helst og viser det de viser. Alle er et resultat av Adrians respektfulle og tålmodige utforskning av en ny type norsk natur. Selv sier han at “utforskningen av inngrep er noe som fascinerer og skremmer meg, fordi det er her ressursene finnes. Trenger vi kanskje menneskeskapte inngrep for å forstå hva som er i ferd med å gå tapt?”

Utstillingen er en del av Adrians utstillingsturné hvor han reiser tilbake til noen av fylkene jeg har fotografert til fotoboken Inngrep for å sette opp separatutstillinger som utforsker de lokale naturinngrepene nærmere. Noen steder er det voldsomme inngrep, andre steder er det skjulte spor etter menneskelig aktivitet som kanskje mange overser.

X
Bjørka Verksted for Fotografi
Schweigaardsgate 34D, 0191 Oslo
KONTAKT OSS:
Takk for henvendelsen, du hører fra oss snarlig.
Oops! Noe gikk galt med skjemaet.